Яблучний крамбл
Яблучний крамбл – традиційна страва британської кухні. Проте, як розповідають, придумав крамбл не шеф-кухар, а англійські домогосподарки під час Другої світової війни, коли продуктів для випічки було, м’яко кажучи, обмаль.
Взагалі, крамбл, дуже нескладна страва. В основі – крихти (їх можна зробити з черствого хліба або сухої вівсянки) та начинка, і необов’язково з яблук, можна взяти ягоди, ревінь, варення – що є під рукою.
Інгредієнти
Борошно — 140 грамів, яблука — 2 штуки, цукор — 190 грамів, вершкове масло — 180 грамів, лимон — ½ штуки, імбир мелений — 0,5 чайної ложки, кориця мелена — 0,5 чайної ложки, рослинна олія — 10 грамів.
Приготування
- Охолоджене вершкове масло натерти на крупній тертці й помісти в глибоку миску.
- Додати 110 грамів пшеничного борошна, 90 грамів цукру, корицю й імбир. Перемішати до однорідної маси.
- Загорнути тісто в харчову плівку й покласти на 30 хвилин у морозильну камеру.
- Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати кубиками. Для приготування крамбла обирайте тверді сорти яблук, які не розпадаються при термічній обробці.
- Очищені яблука збризнути лимонним соком, щоб зберегти свіжість і колір. Додати до них весь цукор і 30 грамів борошна. Ретельно перемішати.
- Форму для запікання змастити олією і викласти яблучну начинку.
- Дістати тісто з морозилки, натерти його на крупній тертці й рівномірно розподілити поверх яблук.
- Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку й випікати 45–60 хвилин. Готовність визначити за золотистою скоринкою та м’якістю яблук.
Вас також можуть зацікавити новини: