Новини

Вся правда про макарони: що приховує у собі улюблений продукт багатьох українців

З чого виготовляють макарони

Зазвичай макаронні вироби виготовляють із очищеного пшеничного борошна. У ньому практично немає клітковини та поживних речовин. Але на полицях магазині можна знайти пасту з цільнозернового борошна. У таких виробах більше калію, клітковини та вітамінів. Вони не викликають різкі стрибки цукру в крові.

Читайте також: Як приготувати ідеальні макарони?

Щоб урізноманітнити свій раціон, можна придбати макарони з рисового або гречаного борошна. Вони також будуть кориснішими.

Чим шкідлива паста

Дієтологи не рекомендують часто вживати звичайні макарони через високий вміст в них вуглеводів. Адже надлишок цієї речовини призводить до підвищення цукру в крові аж до виникнення діабету 2 типу, а також стає причиною надмірної ваги та ожиріння.

Однак важливо пам’ятати, що паста як самостійний продукт може рідко призвести до таких станів. Найчастіше не макарони, а соуси до них стають каталізаторами негативних змін в організмі.

Легкозасвоювані вуглеводи, які містять переважна більшість видів макаронів, здатні швидко забезпечити організм енергією. Тому вони будуть доречні для вживання перед тренуванням або важкою фізичною працею. Цільнозернова паста завдяки повільному засвоєнню вуглеводів забезпечує організм енергією впродовж тривалого часу.

Як приготувати корисні макарони

Аль денте. Це класичний італійський спосіб приготування пасти, яку подають трохи твердуватою, а не повністю розвареною. Таким чином вдається значно понизити глікемічний індекс продукту.

Правило здорової тарілки. Паста – це вуглеводи, які повинні займати чверть тарілки. Стільки є відводимо на білки. Половину, що залишилася, заповнюємо овочами, зеленню та фруктами. Додаємо небагато жирів.

Альтернативна паста. Регулярно замінюйте звичайні макарони більш корисною альтернативою: цільнозерновими, рисовими, гречаними тощо.

Читайте також: У яку воду потрібно класти макарони, щоб отримати смачну страву: багато хто робить неправильно

Без жирних соусів. Італійці переконують, що вагу набирають не від пасти, а від соусу. Вершки, смажений бекон, шматки жирної свинини – все це знівелює дію навіть найкорисніших макаронів. Для здорового харчування пасту краще подавати з корисними оліями, овочами, запеченим м’ясом або птицею нежирних сортів.

Новое на сайте

  • Новини

Свята та народні прикмети 22 листопада – чому сьогодні треба позбавитися від старих і непотрібних речей

У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…

22/11/2024 06:27
  • Новини

Неймовірно пісочне, листкове та ніжне «П’яне печиво»: рецепт із трьох інгредієнтів

Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…

22/11/2024 05:33
  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15