Новини

Не всі вміють правильно смажити гриби: про які нюанси потрібно пам’ятати

Як правильно смажити гриби

  • Вибирайте лише свіжі гриби.

Не купуйте їх про запас, краще – в день приготування. Якщо гриби трохи перетримати, вони темніють або покриваються слизом.

  • Не рекомендується мити печериці, оскільки вони швидко вбирають вологу.

Але якщо гриби дуже брудні, їх можна вимити, обсушити і одразу готувати.

Не дуже забруднені гриби краще очистити щіткою. Під час приготування вони не будуть водянистими і збережуть форму.

  • Смажте гриби у великій сковороді або порціями на сильному вогні.

Гриби містять багато вологи, тому потрібен простір, щоб вода швидше випаровувалася, а гриби добре підсмажилися.

Готуйте спочатку на сухій сковороді, через 5-7 хвилин додайте вершкове масло або олію, трави і спеції.

Також врахуйте, що гриби чудово поєднуються з рослинною олією, яка допомагає розкрити їхній смак, а вершкове масло робить їх ніжнішим і надає приємного аромату.

До грибів можна додати соус барбекю, соєвий соус, бальзамічний оцет, цибулю-шалот (подовжену форму цибулі) та овочеві приправи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38