Новини

Осіннє капустяне меню: оригінальні рецепти з брюссельської капусти

Брюссельська капуста сприяє нормалізації тиску

Клітковина в брюссельській капусті покращує травлення та підтримує роботу кишківника, що є дуже важливим для людей старшого віку.

Калій, вітамін B6 і фолієва кислота сприяють нормалізації артеріального тиску і поліпшенню функцій серцево-судинної системи, а також необхідні для нормальної роботи мозку та нервової системи.

Секрети приготування:

  • перед варінням очистіть брюссельську капусту від зовнішнього листя і варіть у киплячій воді 6-7 хвилин (можна також обсмажувати його на сковороді для хрусткої скоринки);

  • спробуйте змішати брюссельську капусту з беконом або додати у салати для отримання більш насиченого смаку.

Запікаємо під соусом

Інгредієнти

Брюссельська капуста – 500 грамів, вершкове масло – 25 грамів, молоко – 1 склянка, борошно – 2 столові ложки, лимонний сок – 0,5 склянки, сіль – за смаком.

Приготування

  • Капусту розібрати на маленькі качанчики, поварити їх у підсоленій воді 7 хвилин, відкинути на друшляк.
  • Розтопити вершкове масло, додати борошно, швидко розмішати і прогріти протягом двох хвилин.
  • Поступово влити туди гаряче молоко, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Варити одну хвилину, помішуючи.
  • Отриманий соус заправити лимонним соком і сіллю.
  • У посудину із соусом перекласти капусту, все перемішати і добре прогріти, не доводячи до кипіння.

Також є варіант запікання: готувати броколі в соусі до легкого загусання, наприкінці додати дрібку натертого твердого сиру і перемішати. У форму для запікання висипати капусту, залити соусом і притрусити тертим сиром.

Запікати в духовці, щоб сир перетворився на скоринку.

Обсмажуємо в тісті

Інгредієнти

Брюссельська капуста – 300 грамів, цибуля – 1-2 штуки, томатний соус – 100 грамів, майонез – 100 грамів, кляр із рідкого прісного тіста – 60 грамів, вершкове масло – 50 грамів, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.

Приготування

  • Брюссельську капусту відварити в киплячій підсоленій воді.
  • Обсушити качани і крупно порубати ножем.
  • Подрібнену цибулю злегка обсмажити на пательні з олією і додати в миску до капусти.
  • Залити соусом бешамель, приправити спеціями і перемішати.
  • Сформувати невеликі кульки з капусти, занурити їх у кляр і обсмажити до золотистого кольору.

Подавати капустяні кульки з томатним соусом.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 18 жовтня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

17/10/2024 21:27
  • Статті

Коли у горлі збирається слиз: наскільки це небезпечно і коли треба йти до лікаря

Якщо вам останнім часом постійно хочеться відкашлятися або заважає відчуття клубка у горлі, уважно стежте…

17/10/2024 20:46
  • Домашня енциклопедія

Димитрівська поминальна субота: коли встановлена і чому у цей день поминають загиблих воїнів

Свята Православна Церква як турботлива Мати щодня молиться, як за живих, так і за померлих.…

17/10/2024 19:27
  • Статті

Компрес вилікує не тільки ангіну: нетрадиційні процедури допоможуть при радикуліті та остеохондрозі

У нашому уявленні компрес найчастіше пов'язаний з процедурами, що зігрівають, і пахне спиртом. Але видів…

17/10/2024 18:31
  • Статті

Чи сплачують пенсіонери податок зі своїх виплат: як «економлять» на наших пенсіях

Нещодавно у низці засобів масової інформації з’явилася новина, що пенсії мають оподатковуватися. Чи це так…

17/10/2024 16:39
  • Статті

Як отримати допомогу на поховання родича-пенсіонера

Якщо людина працює офіційно і помер хтось із її родичів, то вона може отримати допомогу…

17/10/2024 15:43