Брюссельська капуста сприяє нормалізації тиску
Клітковина в брюссельській капусті покращує травлення та підтримує роботу кишківника, що є дуже важливим для людей старшого віку.
Калій, вітамін B6 і фолієва кислота сприяють нормалізації артеріального тиску і поліпшенню функцій серцево-судинної системи, а також необхідні для нормальної роботи мозку та нервової системи.
Секрети приготування:
-
перед варінням очистіть брюссельську капусту від зовнішнього листя і варіть у киплячій воді 6-7 хвилин (можна також обсмажувати його на сковороді для хрусткої скоринки);
-
спробуйте змішати брюссельську капусту з беконом або додати у салати для отримання більш насиченого смаку.
Запікаємо під соусом
Інгредієнти
Брюссельська капуста – 500 грамів, вершкове масло – 25 грамів, молоко – 1 склянка, борошно – 2 столові ложки, лимонний сок – 0,5 склянки, сіль – за смаком.
Приготування
- Капусту розібрати на маленькі качанчики, поварити їх у підсоленій воді 7 хвилин, відкинути на друшляк.
- Розтопити вершкове масло, додати борошно, швидко розмішати і прогріти протягом двох хвилин.
- Поступово влити туди гаряче молоко, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок. Варити одну хвилину, помішуючи.
- Отриманий соус заправити лимонним соком і сіллю.
- У посудину із соусом перекласти капусту, все перемішати і добре прогріти, не доводячи до кипіння.
Також є варіант запікання: готувати броколі в соусі до легкого загусання, наприкінці додати дрібку натертого твердого сиру і перемішати. У форму для запікання висипати капусту, залити соусом і притрусити тертим сиром.
Запікати в духовці, щоб сир перетворився на скоринку.
Обсмажуємо в тісті
Інгредієнти
Брюссельська капуста – 300 грамів, цибуля – 1-2 штуки, томатний соус – 100 грамів, майонез – 100 грамів, кляр із рідкого прісного тіста – 60 грамів, вершкове масло – 50 грамів, сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.
Приготування
- Брюссельську капусту відварити в киплячій підсоленій воді.
- Обсушити качани і крупно порубати ножем.
- Подрібнену цибулю злегка обсмажити на пательні з олією і додати в миску до капусти.
- Залити соусом бешамель, приправити спеціями і перемішати.
- Сформувати невеликі кульки з капусти, занурити їх у кляр і обсмажити до золотистого кольору.
Подавати капустяні кульки з томатним соусом.
Читайте також: