П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЗ банківських рахунків пенсіонерів можуть вилучати невикористані пенсійні гроші

З банківських рахунків пенсіонерів можуть вилучати невикористані пенсійні гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонерів постійно чатують на несподіванки з боку державних органів, нових законів. Щоб не бути захопленими зненацька, треба добре орієнтуватися в інформаційному просторі.

Подавати заяви на субсидії можна заочно

Майте на увазі, подавати заяви на житлові субсидії можна поштою або особисто у Пенсійному фонді (ПФУ), у центрах надання адмінпослуг (ЦНАП), на сайті ПФУ або через «Дію».

Якщо ваше матеріальне становище покращало, ви зобов’язані проінформувати про це держорган

Врахуйте, якщо ви переселенець і повернулися додому або ваше матеріальне становище покращилося, ви зобов’язані поінформувати про це орган соцзахисту, ЦНАП або виконавчі органи сільської, селищної, міської ради.

Зробити це треба протягом 14 календарних днів. У разі неправомірної виплати допомоги на проживання гроші доведеться повернути.

З банківських рахунків пенсіонерів можуть вилучати невикористані пенсійні гроші

Майте на увазі, що в 2025 році з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців можуть вилучати невикористані пенсійні гроші, йдеться у проекті бюджету.

Мова про рахунки, відкриті в «Ощадбанку», на яких протягом 12 місяців не було руху коштів (тобто пенсіонер не знімав готівку, не розраховувався за покупки і не переказував гроші).

Також пропонується вилучати гроші з рахунків пенсіонерів-переселенців, які не пройшли фізичної ідентифікації протягом шести місяців.

Скільки і за що заплатить пенсіонер, якщо є картка «Ощадбанку»?

З 1 жовтня вартість смс-повідомлень, які отримують клієнти від «Ощадбанку», змінюється.

Тепер для власників зарплатних, пенсійних та соціальних карток вона складе 15 гривень. Для тих, хто має кредитні та приватні картки «Ощадбанку» – 25 гривень.

Крім того, з 1 жовтня безкоштовно з банківських карток можна зняти 3000 гривень. А комісія за зняття готівки у банкоматах тепер становитиме 0,9%, або мінімум 5 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні