П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонерам краще відмовитися від цієї риби: медики назвали два види, які шкодять...

Пенсіонерам краще відмовитися від цієї риби: медики назвали два види, які шкодять здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Лікарі запевняють, що після 50 років їжа засвоюється гірше, що особливо містить багато жирів. Це може спричинити розвиток атеросклерозу, тобто накопичення відкладень на внутрішніх стінках артерій. Зважаючи на те, що певні види риби досить багаті на жири, вони перестають бути придатними для харчування людей похилого віку.

Старшим людям слід стежити за своїм раціоном, адже організм часто вже не в змозі регулювати надходження потрібних речовин.

Раніше ми розповідали, чим корисна мойва.

Йдеться про скумбрію та лосось – ці види риби лікарі радять виключити, або максимально скоротити в споживанні людей старшого віку.

Яку рибу можна їсти пенсіонерам

Людям після 60 років слід включати до свого раціону білу рибу, що містить менше жирів. До такої відноситься оселедець і короп.

Оселедець має антиоксидантні властивості, адже селен у його складі захищає клітини від окислення. Короп є джерелом білка, допомагає налагодити травлення та запобігає передчасному старінню шкіри.

Користь риби полягає ще й у наявності в ній цілого ряду поліненасичених жирних кислот. Біла та червона риба містять вітаміни групи В – це корисно для нервової системи та захищає від виникнення хвороб, які характерні людям похилого віку: деменції та хвороби Альцгеймера.

Вживання риби позитивно впливає на гостроту зору і підтримує роботу серцево-судинної системи. Завдяки вмісту кальцію та вітаміну D, страви з риби корисні для кісток та м’язів. А ще в рибі є йод, який потрібний для вироблення гормонів щитовидної залози.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні