П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПростіше не буває: повітряний та соковитий пиріг на сковороді – рецепт, який...

Простіше не буває: повітряний та соковитий пиріг на сковороді – рецепт, який вам точно сподобається

Этот материал также доступен на русском языке
Є пироги, які можна приготувати без духовки, своїм смаком вони нічим не поступаються тим, що випікалися в духовці. Обов'язково спробуйте.

Цей пиріг готується на сковороді. Тісто замішується на сметані, завдяки якій він виходить ніжним та повітряним.

Раніше ми розповідали, як спекти печиво на кефірі.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна;
  • 150 г сметани;
  • 1 куряче яйце;
  • 30 г цукру;
  • 10 г розпушувача;
  • 30 мл олії;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 350 г яблук;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г цукру;
  • кориця – до смаку.

Приготування:

  1. Яблука потрібно вимити та очистити від шкірки. Видалити серцевину та нарізати тонкими часточками.
  2. У мисці з’єднати яйце, цукор, ванільний цукор перемішати віночком. Влити рослинну олію, додати сметану, перемішати і частинами ввести борошно і розпушувач. Перемішати, щоб не було грудочок.
  3. На сковороді розтопити вершкове масло, всипати цукор, перемішати щоб він розчинився. Відправити на сковороду яблука та обсмажити до м’якості, посипати корицею.
  4. Зверху на яблука вилити тісто, накрити сковороду кришкою та готувати пиріг на одній стороні 15-20 хвилин.
  5. За допомогою тарілки перевернути пиріг дном вгору і назад відправити на сковороду, ще готувати близько 5-8 хвилин.
  6. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою.
  7. Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні