Новини

Свята та народні прикмети 4 жовтня — чому цього дня не слід вірити незнайомцям

4 жовтня щороку в усьому світі мільйони людей відзначають чудове міжнародне свято – Всесвітній день захисту тварин, яке об’єднує людей у турботі та відповідальності. Цей день став символом єдності у боротьбі за права та гідне існування всіх істот, що населяють нашу планету. Всесвітній день захисту тварин був заснований в 1931 році на міжнародному конгресі руху на захист природи у Флоренції (Італія) і приурочений до дня пам’яті покровителя тварин – Франциска Ассизького. Це невипадково, адже його образ є втіленням співчуття, милосердя та смирення. Ця благочестива людина жила в XIII столітті і відрізнялася великою любов’ю до всього живого.
Однією з основних цілей сьогоднішнього дня є підвищення поінформованості про необхідність підтримки піклування про тварин, а також їхню роль у балансі екосистеми нашої планети.

Щорічно в першу п’ятницю жовтня відзначають Всесвітній день таблиці множення. Звичайно ж, це свято присвячене популярному та важливому інструменту навчальної програми, що стоїть в основі математичної освіти. Сьогодні той день, коли ми святкуємо математичні знання та вчимося застосовувати їх у реальному житті. Ідея відзначати це свято з’явилася на початку ХХ століття, коли вчені та педагоги почали усвідомлювати рівень знань суспільства в галузі математики та її важливість у повсякденному житті. Для мільйонів школярів та їх батьків таблиця множення просто необхідна для освоєння математичних навичок. Вперше День таблиці множення відзначили у Франції, але він дуже швидко поширився по всьому світі. Відзначати Всесвітній день таблиці множення стало традицією у багатьох країнах.

А ще 4 жовтня – Всесвітній день посмішки, в який нас закликають вкрай позитивно впливати на наш з вами настрій. Всі ми, різні люди. Щоб домогтися гарного настрою, для кожного з нас, принаймні, необхідно щось особливе. Для когось мир у всьому світі, для когось нове авто. Комусь досить просто прогулятися на свіжому повітрі, а для когось стабільно сірі будні вже викликають відчуття норми і зовсім нічого не хочеться міняти. Ну вже ні! Все це якось складно.
Давайте просто усміхнемося. Підійдемо до дзеркала і усміхнемося самим собі. Зробимо це кілька разів. І ще. І ще, тільки без сарказму. Не будемо себе критикувати! Просто усміхнемося. Усміхнемося без задньої думки.

Яке сьогодні церковне свято

Цього дня відзначається пам’ять священномученика Ієрофея, який жив в Афінах у 1 столітті. У християнство його разом із Діонісієм Ареопагітом, пам’ять якого звершується напередодні, навернув апостол Павло. Він же висвятив Ієрофея, який був на той час членом афінського ареопагу, в сан єпископа. За переказами, обидва єпископи – Ієрофей і Діонісій – були присутні при похованні Діви Марії. Святий загинув від рук язичників, увійшовши в історію як мученик.

Прикмети 4 жовтня

Прикмети дня говорять про те, якою буде погода в жовтні, взимку і навесні:

  • день похмурий видався – така погода буде ще місяць;
  • вітер сильний – зима буде суворою;
  • листя у берези пожовкло вгорі тільки – весна буде теплою і ранньою;
  • потеплішало надвечір – взимку буде багато снігу.

Що не можна робити 4 жовтня

4 жовтня, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів’я, пліток, наклепів і осуду, а також заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти в допомозі тим, хто просить.

За народними прикметами, сьогодні не слід вірити незнайомцям – можна стати жертвою шахраїв, і йти до лісу – можна заблукати. Також цього дня не рекомендують планувати багато справ і завантажувати себе фізичною роботою – мовляв, так можна допрацюватися і до хвороби.

Що можна робити 4 жовтня

День у народі вважається непередбачуваним, сповненим фальші та лицемірства, тому потрібно дотримуватися в усьому обережності. За старих часів 4 жовтня над дверима вішали зв’язки цибулі та часнику – щоб захистити житло від злих чар.

4 жовтня – іменини сьогодні

Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Петро, Яків, Тихон, Микола, Володимир, Дмитро, Михайло, Павло, Василь, Вероніка.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: посмішка прикмети свято тварини

Новое на сайте

  • Новини

Що обов’язково потрібно зробити з яблуками перед вживанням, інакше будуть проблеми зі здоров’ям

Аби виростити великі яблука та вберегти їх від хвороб і шкідників, аграрії використовують ціли ряд…

05/10/2024 00:15
  • Новини

Погода в Україні на суботу, 5 жовтня

Чи буде в суботу тепло чи готуватись до дощів? Що кажуть синоптики.

04/10/2024 23:45
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 5 жовтня: готуйтесь до гіршого

Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?

04/10/2024 23:15
  • Новини

Зберете рекордний урожай озимого часнику: просто внесіть це просте підживлення

Хочете отримати рекордний урожай озимого часнику? Потрібно внести дуже просте, але ефективне підживлення в жовтні.

04/10/2024 22:46
  • Новини

Надзвичайно смачні гарбузові оладки з хрусткою скоринкою: драники і підметки не годяться

Що якщо замість картоплі використовувати для драників гарбуз? Вийдуть шалено смачні оладки!

04/10/2024 22:22
  • Новини

З якого віку приходить старість: ці цифри вас здивують

Визначення "літня людина" — досить широке і включає кілька критеріїв.

04/10/2024 21:56