Деруни з гарбуза та картоплі
Гарбуз – дуже цінний продукт. Чого з неї не приготуєш: і каші, і десерти, і пироги, і навіть варення. Пропонуємо вам скуштувати апетитні, ситні драники. У поєднанні з картоплею вони набудуть особливого пікантного смаку.
Рецепт дуже простий і доступний навіть кулінарам-початківцям.
Інгредієнти
Гарбуз – 250 грамів, картопля – 200 грамів, цибуля – 1 штука, борошно – 2 столові ложки, сіль, перець, зелень та соняшникова олія – за смаком.
Приготування
- Гарбуз і картоплю очистити і натерти на крупній тертці.
- Змішати овочеву масу і віджати руками.
- Додати дрібно посічену цибулю.
- Вмісити борошно, сіль, перець, посічену зелень. Замісити однорідне густе тісто.
- На сковороді розігріти олію.
- Викласти деруни ложкою і смажити по 5-7 хвилин з кожного боку без кришки.
- Потім перевернути деруни, зменшити вогонь і накрити кришкою.
- Готувати ще 7 хвилин.
- Подавати зі сметаною, шкварками або шматочками м’яса.
Читайте також: