Гострі фаршировані баклажани
Цей рецепт заготівлі баклажанів обов’язково варто запам’ятати.
Інгредієнти
Баклажани – 1 кг (5-6 шт. невеликих), фарш м’ясний свино-яловичий – 250 г, перець болгарський – 250 г, цибуля ріпчаста – 180 г, помідори – 100 г, олія рослинна – 5 столових ложок (75 мл), томатна паста – 70 г, часник – 4 зубчики, петрушка – пучок, перець чорний мелений – 1/3 чайної ложки, перець чилі мелений – 1/3 чайної ложки, сіль – за смаком.
Приготування
-
Баклажани частково очищаємо від шкірки, щоб вийшли смужки вздовж.
-
Кожен баклажан надрізаємо вздовж приблизно 3 см у глибину по всій довжині, плодоніжки залишаємо цілими.
-
Деко застилаємо фольгою і змащуємо олією. Укладаємо на деко баклажани надрізом вгору. Потім кожен баклажан рясно змащуємо олією.
-
Відправляємо деко з баклажанами в розігріту до 200°С духовку і запікаємо 20 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими.
-
Цибулю нарізаємо кубиками, солодкий перець (приблизно 150 г) нарізаємо маленькими кубиками. Часник подрібнюємо ножем.
-
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю 4-5 хвилин, до м’якості.
-
Додаємо в сковороду солодкий перець та часник. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
-
Додаємо фарш. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця обсмажування додаємо червоний та чорний перець і сіль. Додаємо петрушку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
-
Баклажани дістаємо з духовки і по надрізу акуратно розкриваємо, сформувавши місце для начинки.
-
Решту солодкого перцю нарізаємо середніми смужками, помідори нарізаємо часточками.
-
Наповнюємо баклажани начинкою з фаршу.
-
Зверху на фарш викладаємо часточки помідорів і солодкого перцю.
-
Томатну пасту розводимо в 200 мл води, додаємо 0,5 чайної ложки солі та перемішуємо.
-
Томатним соусом зверху рясно поливаємо кожен баклажан. Решту соусу виливаємо на дно дека.
-
Запікаємо у духовці при 180 градусах 20 хвилин.
Читайте також: