П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні встановлено новий розмір виплат під час поранення чи загибелі військових

В Україні встановлено новий розмір виплат під час поранення чи загибелі військових

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті) чи інвалідності військових.

Розмір одноразової державної допомоги у разі встановлення інвалідності чи загибелі військових змінили.

Відповідний Порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” затвердив Кабінет Міністрів України ухвалою від 24 вересня 2024 року.

Раніше ми розповідали, чи можна повернути гроші за оплачені послуги у лікарні.

Постанова коливається як учасників повномасштабної війни, так і учасників АТО.

Грошова допомога у разі загибелі (смерті) військового або визнання його (її) безвісно відсутнім становить 750 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (2024 року це 2 271 000 гривень). Її виплачуватимуть членам сім’ї загиблого (зниклого безвісти) з дати смерті, зазначеної у свідоцтві про смерть, або з дати набрання законної сили рішенням суду про визнання особи безвісно відсутнім.

Крім того, виплати можна отримати у разі встановлення інвалідності з дати, зазначеної у довідці медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), у таких розмірах:

  • у разі встановлення інвалідності І групи – 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (у 2024 році це 1 211 200 гривень);
  • у разі встановлення інвалідності ІІ групи – 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (у 2024 році це 908 400 гривень);
  • у разі встановлення інвалідності ІІІ групи – 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (у 2024 році це 605 600 гривень).

Для отримання відповідних виплат потрібно подати заяву до Міністерства ветеранів письмово через платформу “Дія” або Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні