Пряні ліниві вареники з гарбузом
Інгредієнти
Сир – 200 грамів, гарбуз – 150 грамів в очищеному вигляді, жовток – 1 штука, цукор – 2 столові ложки, борошно – 100-150 грамів (плюс для роботи з тістом), кориця мелена – 3 дрібки, мускатний горіх мелений – 2 дрібки, сіль – дрібка.
Приготування
- Очистити гарбуз від шкірки, видалити волокнисту частину з насінням, нарізати м’якоть невеликими кубиками.
- Запекти гарбуз у духовці при 180 градусах під фольгою протягом 40 хвилин.
- Готовий гарбуз пюрирувати.
- Додати до гарбузового пюре сир, яєчний жовток, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль. Збити блендером до однорідності.
- Поступово всипати борошно, починаючи зі 100 грамів, щоб тісто вийшло м’яким, але не розтікалося.
- Розділити тісто на дві частини, скачати з кожної довгу ковбаску, нарізати її на шайбочки і надати їм форми квадратиків або подушечок.
- Закип’ятити воду в каструлі, відправити вареники в окріп і варити на сильному вогні п’ять хвилин.
Дістати вареники шумівкою, посипати цукром і подавати зі сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Відкриваємо сезон гарбуза: печемо дуже смачні гарбузові тістечка
- Сезонні страви: гарбуз, тушкований з морквою і сметаною – золота криниця вітамінів і смаку
- Чому гарбуз мусить бути в раціоні кожного?