Гарбуз — універсальний продукт, з якого можна приготувати і суп, і закуску, і солодку випічку. Сьогодні пропонуємо спекти найсмачніші гарбузові тістечка — повірте, їх зметуть з тарілок за лічені хвилини.
Раніше ми розповідали, як спекти дуже смачний кекс на кефірі.
Інгредієнти:
- борошно — 280 г
- цукор — 200 г
- яйце — 1 шт.
- вершкове масло — 80 г
- молоко — 100 г
- гарбузове пюре — 450 г
- сіль — 1 ч. л.
- розпушувач — 3 ч. л.
- мускатний горіх — 1 ч. л.
Приготування:
- Гарбуз очистіть від шкірки та насіння та наріжте кубиками зі стороною приблизно 1,5 сантиметра.
- Покладіть гарбуз у каструлю, залийте однією склянкою (250 мл) молока і варіть на маленькому вогні при постійному кипінні приблизно 15 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
- Зварений у молоці гарбуз розімніть до отримання однорідної маси і дайте охолонути.
- Охолоджений гарбуз перекладіть у велику миску, присоліть, перемішайте.
- Просійте в миску 140 г борошна і перемішайте ще раз. Додайте в отриману масу 350 г цукрової пудри, перемішайте.
- Додайте цедру одного лимона, знову добре перемішайте і відставте вбік.
- За допомогою міксера збийте сім яєць до отримання білої пішної піни. Перекладіть збиті яйця в миску гарбуза, перемішайте.
- Змастіть формочки для випікання олією і розлийте по них за допомогою ополоника гарбузове тісто. Випікайте тістечка-кекси в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
- Подавайте гарбузові тістечка з вершковим або сметанним кремом.
- Можна посипати цукровою пудрою, прикрасити насінням гарбуза, цедрою лимона, листочками м’яти.
Вас також можуть зацікавити новини: