Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниБуде гострим, як бритва: як заточити ніж у домашніх умовах - найнесподіваніші...

Буде гострим, як бритва: як заточити ніж у домашніх умовах – найнесподіваніші способи

Этот материал также доступен на русском языке
Ніщо так не псує настрій під час приготування їжі, як тупі ножі, якими неможливо нарізати м’ясо, птицю, овочі чи хлібобулочні вироби.

Але виявляється, нагострити ножі можна і в домашніх умовах без спеціального обладнання. Тож якщо ви бажаєте, щоб ваші ножі різали, як лезо бритви, скористайтеся цими простими порадами.

Раніше ми розповідали, чим очистити ножі від іржі.

Шкіряний ремінь

Цей спосіб підійде, якщо на лезі ножа з’явилися зазубринки, які заважають різати. Шкіряним ременем можна відполірувати лезо, щоб воно стало гладеньким і гострішим. Закріпіть ремінь з одного боку або знайдіть помічника, який буде його тримати. Другий кінець ременя візьміть у руку, проводьте лезом по натягнутому ременю під кутом 15-20° по черзі в один і другий бік.

Керамічна чашка

Шорсткі ділянки на керамічній чашці або блюдці, які не дозволяють посуду ковзати по столі, можуть замінити точильний камінь. Проводьте лезом ножа по цих шорстких ділянках, як по точильному камені, доки не пересвідчитеся, що різати стало значно комфортніше.

Автомобільне скло

Краї автомобільного скла на бічних вікнах мають шорстку текстуру, в той же час вони дуже міцні. Щоб не пошкодити автомобіль, опустіть скло так, щоб лише кілька сантиметрів не сховалися у дверцятах. Тримайте ніж під кутом 10-15 ° до краю скла, проводьте по ньому усією довжиною леза.

Пилочка для нігтів

Поверхня пилки для нігтів досить абразивна, щоб допомогти нагострити ніж. Зважаючи на розміри цього інструменту, не варто сподіватися на велику кількість нагострених ножів. Але в особливих випадках таким способом можна скористатися.

Наждачний папір

Якщо у вашому домі є шматок наждачного паперу, то ви зможете відмінно наточити ножі. Для початкового етапу підійде наждачний папір з зернистістю 400-600, для фінішного – 1000-1500. Покладіть шматок наждачки на стіл, зафіксуйте, щоб він не ковзав. Проводьте ножем по ньому, виконуючи точильні рухи під кутом 10-15°.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні