Понеділок, 14 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантний соус із темного винограду: гострий солодкий пряний соус розбудить апетит будь-якого...

Пікантний соус із темного винограду: гострий солодкий пряний соус розбудить апетит будь-якого їдця

Этот материал также доступен на русском языке
Довгоочікувана пора настала, і зараз треба скористатися великою кількістю сонячної ягоди, зробити смачні заготівлі на зиму. 

Пікантний соус із темного винограду

Пікантний соус із темного винограду відмінно підійде до м’ясних страв, птиці. Його насичений смак і аромат трохи грає винними нотками, але без алкогольної складової, а помірна гострота робить соус по-справжньому гурманським.

Приготувати соус нескладно, а смаковий ефект перевершить усі очікування.

Інгредієнти

Виноград — 500 грамів, винний оцет — 100 грамів, мелений імбир — 1,5 чайної ложки (приблизно 4,5 грама), червоний гострий перець — 1/3 чайної ложки, часник — 1 зубчик, цукор — 100-120 грамів, щіпка солі.

Приготування

  • Обірвати ягоди винограду з гілочок і ретельно промити. Відкинути на друшляк або сито, дати воді стекти.
  • Подрібнити виноград у блендері до однорідної маси.
  • Перелити виноградну масу в сотейник або каструлю з товстим дном і прогріти на слабкому вогні 20 хвилин, не даючи закипіти.
  • Влити до виноградної маси винний оцет, добре перемішати. Довести масу до кипіння і вимкнути плиту.
  • Повністю охолодити виноградну масу, а потім перетерти її через сито, щоб видалити шкірки та кісточки.
  • З’єднати імбир, пропущений через прес часник, червоний перець і цукор. Додати спеції та добре перемішати.
  • Трохи посолити.
  • Знову довести соус до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин.

Врахуйте, що при охолодженні соус стане густішим. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні