Кекс — ідеальна випічка до чаю чи кави. Сьогодні пропонуємо спекти дуже смачний кекс на кефірі з найпростіших інгредієнтів. Все потрібне, напевно, є у вас в будинку!
Раніше ми розповідали рецепт найбюджетнішого торта із звичайних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- жирний кефір — 1 склянка
- яйця — 2 шт.
- цукор — 1 склянка маргарин або вершкове масло — 200 г
- сіль — щіпка
- сода — 1 ч. л.
- борошно — близько 2 склянок
Приготтування:
- Усі інгредієнти дістаньте із холодильника за годину до приготування – вони мають бути кімнатної температури.
- Яйця збийте із цукром та щіпкою солі. У кефір додайте погашену оцтом або содом лимонним соком, після чого — суміш з яєць і цукру, перемішайте.
- Розм’якшений маргарин або масло розітріть з борошном і з’єднайте з яєчно-кефірною сумішшю — тісто має вийти як густа сметана.
- Форму для кексу змастіть маслом і вилийте туди тісто (воно має заповнити форму не більше ніж на 2/3).
- Відправте кекс в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: