Неділя, 29 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЩо обов'язково додають у лунки при осінній посадці цибулі досвідчені овочівники для...

Що обов’язково додають у лунки при осінній посадці цибулі досвідчені овочівники для щедрого врожаю

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб цибуля добре прижилася і навесні пішла у зростання, грядки потрібно добре підготувати. Досвідчені овочівники поділилися секретом, як правильно підготувати грядки і посадити цибулю, щоб зібрати чудовий урожай.

При посадці цибулі важливо враховувати попередників. Так, цибулю краще розміщувати на ділянці, де до неї росли кабачки, огірки або білокачанна капуста.

Раніше ми розповідали, що треба зробити, щоб цибуля не пішла у стрілку.

Цибуля, яку ви посадите восени, дасть чудовий урожай, навіть якщо навесні не буде дощів.

Сприятливий час для посадки цибулі: середина жовтня – початок листопада. До стійких холодів має залишатися щонайменше 30 днів.

Оптимальний час садити цибулю підкаже температура: вона має опуститися до плюс 5 градусів і триматися на цій відмітці хоча б кілька днів.

Для сівку роблять борозенки глибиною 5 сантиметрів, залишаючи відстань між ними 15-20 сантиметрів. Відразу після посадки цибулю не поливають, а роблять це через 10 днів, якщо осінь суха.

Читайте також: Як правильно зберігати цибулю, щоб вона долежала до весни

Щоб цибуля добре прижилася, потрібно удобрити грядки. Для цього під перекопування вносять гній, що перепрів, і фосфорно-калійні добрива (по 20 і 10 г/м2). Краще грядку підготувати хоча б за 10 днів, щоби земля встигла осісти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні