Втомилися від звичайного рагу? Спробуйте приготувати із баклажанів щось оригінальне! Човники з баклажанів — це дуже смачна страва, яка, до того ж, приголомшливо виглядає — така закуска варта будь-якого святкового столу! Раніше ми розповідали, як приготувати “ліниву” самсу.
Інгредієнти:
- баклажани — 1-2 шт.;
- томати чері — 100 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- сіль, перець, паприка та італійські трави — за смаком;
- пластівці чилі — за бажанням;
- оливкова олія для запікання;
- сир моцарелла — по 50 г на човник.
Приготування:
- Розрізаємо баклажани навпіл і робимо розрізи навхрест. Солимо, перчимо, посипаємо прованськими травами, перцем чилі, сприскуємо оливковою олією.
- Дрібно режим часник і додаємо до помідорів чері. Солимо, перчимо, сприскуємо оливковою олією.
- Помідори чері в керамічній тарілочці кладемо на деко, туди ж на пергаментний папір кладемо баклажани і відправляємо в розігріту на 180 градусів духовку на 25 хвилин.
- Тремо сир.
- Серединку запечених баклажанів мені виделкою, робимо те саме з помідорами і викладаємо їх у наші човники. Посипаємо сиром і відправляємо до духовки ще на кілька хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: