Пікантна страва з хрусткою скоринкою: готуємо човники з баклажанів

Этот материал также доступен на русском языке

човники з баклажанів
Сезон баклажанів ще не закінчився, тож користуйтесь моментом! Сьогодні пропонуємо приготувати дивовижні човники.

Втомилися від звичайного рагу? Спробуйте приготувати із баклажанів щось оригінальне! Човники з баклажанів — це дуже смачна страва, яка, до того ж, приголомшливо виглядає — така закуска варта будь-якого святкового столу! Раніше ми розповідали, як приготувати “ліниву” самсу.

Інгредієнти:

  • баклажани — 1-2 шт.;
  • томати чері — 100 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, паприка та італійські трави — за смаком;
  • пластівці чилі — за бажанням;
  • оливкова олія для запікання;
  • сир моцарелла — по 50 г на човник.

Приготування:

  1. Розрізаємо баклажани навпіл і робимо розрізи навхрест. Солимо, перчимо, посипаємо прованськими травами, перцем чилі, сприскуємо оливковою олією.
  2. Дрібно режим часник і додаємо до помідорів чері. Солимо, перчимо, сприскуємо оливковою олією.
  3. Помідори чері в керамічній тарілочці кладемо на деко, туди ж на пергаментний папір кладемо баклажани і відправляємо в розігріту на 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  4. Тремо сир.
  5. Серединку запечених баклажанів мені виделкою, робимо те саме з помідорами і викладаємо їх у наші човники. Посипаємо сиром і відправляємо до духовки ще на кілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?