Мариновані сливи
Мариновані сливи з часником – оригінальна та пікантна закуска, від якої важко відірватися.
У маринованої сливи пряний кисло-солодкий смак та приємний витончений аромат. Слива – чудовий гарнір до м’яса, який може скласти конкуренцію маслинам і оливкам.
Інгредієнти
Тверді сливи – 2,5 кілограма, часник – 8 голівок, червоний гострий перець – 1 штука, духмяний перець горошком – 7 штук, оцет 9%-вий – 5 столових ложок, цукор – 6 столових ложок, сіль – 2 столові ложки, вода – 3 літри, петрушка і базилік – пучок.
Приготування
- Очистити часник, кількість зубчиків має відповідати кількості слив. Великі зубчики можна розрізати на половинки.
- Вимити сливи, через невеликий надріз видалити кісточки і вставити часник.
- На дно стерилізованих банок покласти духмяний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка.
- Заповнити банки сливами з часником.
- Налити в банки зі сливами окріп і дати настоятися близько 30-35 хвилин.
- Потім злити рідину в каструлю і готувати маринад: всипати цукор і сіль і після того, як маринад закипить, додати оцет.
- Зняти з вогню і розлити по банках.
- Накрити стерилізованими кришками і закрутити.
- Перевернути банки й охолодити при кімнатній температурі.
Зберігати в прохолодному приміщенні.
Олена Петрівна, м. Харків
Вас також можуть зацікавити новини: