Найпопулярніший і найбільш розповсюджений в Україні вид цибулі. Вона гостра на смак з певною гіркотою. Під час приготування жовта цибуля стає дуже ароматна, а смак змінює з гострого до солодкого.
Раніше ми називали сорт цибулі, від якої не плачуть.
Смаження карамелізує жовту цибулю. Овоч містить багато антиоксидантів, тому дуже корисний для здоров’я.
Більш хрустка, ніж жовта. Хоча її аром не такий насичений, проте вона також досить гостра з присмаком гіркоти. Це варто враховувати під час застосування в кулінарії.
Відсутність гіркоти, більш м’який і солодкуватий смак робить червону цибулю популярною для приготування салатів. Овоч містить антоціани, про що свідчить колір цибулини. Ці речовини є антиоксидантами.
Цей вид цибулі характеризується найбільш тонким смаком. Разом із тим овоч багатий на різноманітні вітаміни та мінерали. Кулінари застосовують шалот у соусах, адже її делікатний і дещо пікантний смак чудово їх відтіняє.
Тож обираючи для страви цибулю, зважте на її характеристики. Хоча вирішальне значення мають ваші смакові вподобання.
Читайте також:
Як правильно посадити цибулю під зиму, щоб дала рекордний урожай і не пішла у стрілку
До 15 000 грн на поховання та недоотримана пенсія: хто має право на допомогу (відео)
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…