Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНіколи не викидайте бадилля від помідорів — воно точно знадобиться: 5 способів...

Ніколи не викидайте бадилля від помідорів — воно точно знадобиться: 5 способів використання

Этот материал также доступен на русском языке
Варіантів використання бадилля від помідорів — маса! Вона точно знадобиться в господарстві!

Багато дачників і городників викидають бадилля помідорів після збору врожаю. І зовсім дарма! Його можна використовувати для покращення врожайності грядки. Розповідаємо п’ять перевірених способів.

Раніше ми розповідали, що обов’язково потрібно зробити на городі та в саду у вересні.

Варіанти використання бадилля від помідорів на городі

  1. Для боротьби зі шкідниками. Подрібніть 4 кг бадилля і залийте його відром теплої води. Залишіть настоюватися протягом 4 годин, після чого поставте на плиту та прокип’ятіть на невеликому вогні під кришкою протягом пів години. Процідіть відвар, розбавте водою у співвідношенні 1:4 і додайте 40 – 50 г тертого господарського мила. Цим розчином можна обприскати уражені ділянки будь-якої городньої культури.
  2. Як добрива. Заповніть бадиллям і бур’янами діжку на 2/3 і залийте все це водою. Накрийте бочку плівкою та зробіть кілька отворів для газообміну. Залиште все на тиждень. Після цього літр такого добрива розведіть у відрі води та підживлюйте розчином рослини під корінь.
  3. Попіл для підживлення рослин. Зачекайте, доки кущі помідорів висохнуть і підпаліть їх. Попіл можна використовувати для підживлення різних культур.
  4. Для мульчування. З томатного бадилля також виходить чудова мульча. Накрийте нею рослини і вона захистить кореневу систему від вітру, перегріву та холоду.
  5. Як компост. Стане в пригоді бадилля від помідорів і для приготування компосту, який може підвищити врожайність ділянки на 20-30%. Перед тим, як кинути бадилля в яму, обов’язково подрібніть його та полийте спеціальними препаратами – це прискорить перегнивання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні