Верховна Рада ухвалила відповідний закон*.
Чому забороняють пальмову олію
Згідно з висновками експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вживання пальмової олії призводить до ожиріння та розвитку хронічних захворювань у глобальному масштабі, а виробництво завдає шкоди природі.
ЗАКОН ЗАБОРОНЯЄ використання пальмової олії
- у традиційних молочних продуктах,
- у кондитерських виробах (шоколаді, морозиві та інших),
- у дитячому харчуванні.
Також законом встановлено граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів).
*Закон № 5148 ухвалено 4 вересня 2024 року. Поки що документ ще має підписати президент.
Закон набирає чинності з дня, що настає після дня його опублікування, але набуде чинності за рік.
Читайте також: