Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧому в Україні заборонили пальмову олію

Чому в Україні заборонили пальмову олію

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні заборонили використання пальмової олії у харчових продуктах.

Верховна Рада ухвалила відповідний закон*.

Чому забороняють пальмову олію

Згідно з висновками експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вживання пальмової олії призводить до ожиріння та розвитку хронічних захворювань у глобальному масштабі, а виробництво завдає шкоди природі.

ЗАКОН ЗАБОРОНЯЄ використання пальмової олії

  • у традиційних молочних продуктах,
  • у кондитерських виробах (шоколаді, морозиві та інших),
  • у дитячому харчуванні.

Також законом встановлено граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів).

*Закон № 5148 ухвалено 4 вересня 2024 року. Поки що документ ще має підписати президент.

Закон набирає чинності з дня, що настає після дня його опублікування, але набуде чинності за рік.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні