Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЗ жовтня субсидії почнуть рахувати по-новому: що змінилося

З жовтня субсидії почнуть рахувати по-новому: що змінилося

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні житлові субсидії на неопалювальний сезон автоматично призначать більшості отримувачів. Однак деяким категоріям громадян необхідно буде подавати нову заяву до Пенсійного фонду з 1 вересня 2024 року.

Раніше ми писали, що спрощується порядок оформлення державної соціальної допомоги.

З 1 жовтня в Україні стартує процес нарахування субсидій на опалювальний період. Усі, хто подасть документи після цієї дати, зможуть претендувати на субсидію саме для цього періоду. Якщо ж ви подали документи раніше, не варто хвилюватися — більшості отримувачів субсидію буде перераховано автоматично.
При зміні сезону додаткові документи вимагалися лише у частини отримувачів. Це стосувалося орендарів житла, осіб, у яких проживає менше людей, ніж зареєстровано, а також внутрішньо переміщених осіб.
Зверніть увагу, що субсидія за жовтень буде розрахована з урахуванням початку опалювального сезону в більшості міст України. Розрахунок враховує 15 днів незалежно від точного старту опалювального сезону у конкретному місті. Виплата за жовтень надійде в листопаді, тому в жовтні сума для тих, хто вже отримував субсидію, залишиться незмінною.
Особливо важливо для тих, хто мав “нульову” субсидію влітку: у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, Пенсійний фонд перерахує субсидію з урахуванням початку опалення та зростання витрат на комуналку.

Як подати заяву на житлову субсидію

Подавати заяви на житлові субсидії можна буде кількома способами:

  • через пошту чи особисто в одному із сервісних центрів ПФУ;
  • дистанційно через портал е-послуг ПФУ чи мобільний застосунок Пенсійного фонду, обравши опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу”;
  • через “Дію”, ввівши у пошуку “Заява на субсидію”;
  • через центри надання адмінпослуг та через посадовців у виконавчих органах місцевого самоврядування (ЦНАП).

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні