Пиріг на сухому тісті ще можна приготувати з яблуками, але саме з сиром він виходить ще ніжнішим і смачнішим, хоча з яблуками теж дуже смачний.
Якщо вас зацікавив рецепт насипного пирога з яблуками, то він готується аналогічно пирогу з сиром.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка манки;
- 1 склянка цукру (можна й половину склянки, якщо ви не любите занадто солодке);
- 1 ч. ложка розпушувача.
Для начинки:
- 1 кг сиру;
- 120 г цукру;
- 2 курячі яйця;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 250 мл гарячого молока.
Приготування:
-
- В окремому посуді змішайте цукор, борошно, манку та розпушувач, ретельно розмішайте.
- В іншому посуді перетріть до однорідності сир, яйця, ванільний цукор та звичайний цукор.
- Суху суміш умовно розділіть на 4 частини, а сирну – на три.
- Форму для запікання змастіть щедро маслом. Першим шаром викладіть суху суміш, зверху рівномірно сирну масу і так чергуйте, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху має бути суха суміш.
- Візьміть гаряче молоко і акуратно вилийте на верх пирога, виделкою зробіть у пирозі отвори, щоб молоко просочилося вниз.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
Ледачий торт або насипний пиріг краще подавати теплим, так він смачніший. Хоча й холодний теж ідеально підходить до чаю або кави.
Читайте також:
Неймовірно начинкою – забутий рецепт Королівської ватрушки
Готуємо легендарний торт Мурашник без випічки всього за 10 хвилин