Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШоколадний пиріг на кефірі: соковитий та пористий – зметуть зі столу до...

Шоколадний пиріг на кефірі: соковитий та пористий – зметуть зі столу до останньої крихти

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді звичайний пиріг на кефірі може бути набагато смачнішим за торт. Саме такий пиріг ми пропонуємо вам сьогодні спекти. Відмінне доповнення до чаю можна приготувати зі звичайних інгредієнтів.

На основі кефіру можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Але крім кефіру радимо в тісто додати манку, саме вона додасть пирогу пухкості та соковитості.

Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” у склянці.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 4 ст. ложки манної крупи;
  • 2 курячі яйця;
  • 3-4 ст. ложки цукру;
  • 3-4 ст. ложки пшеничного борошна;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. ложка соди;

 

  • 2 ст. ложки какао;
  • 1-2 ст. ложки ізюму.

Приготування:

  1. Потрібно змішати в глибокій мисці манку та кефір та соду, відставити на 25 хвилин.
  2. В окремій мисці збити віночком яйця, цукор, сіль та какао.
  3. Змішати з манкою та кефіром.
  4. Додати борошно та родзинки, розмішати, щоб не було грудочок.
  5. Вилити тісто в змащену маслом форму і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
  6. Зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні