Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЦукіні або кабачок: чим насправді вони відрізняються і що корисніше – ви...

Цукіні або кабачок: чим насправді вони відрізняються і що корисніше – ви здивуєтеся

Этот материал также доступен на русском языке
Як часто ми чуємо звичну нам назву «кабачок», поряд з якою побутує і назва «цукіні». Чимало господинь вважають, що йдеться про один овоч. Чи насправді це так? Можливо, між ними є суттєві відмінності?

Кабачок – овочева культура родини гарбузових. Його батьківщина – Центральна Америка та Індія. А цукіні – це різновид кабачка, виведений у Європі. Тому його ще називають “європейським кабачком”.

Раніше ми розповідали, що потрібно зробити, щоб кабачки плодоносили до заморозків.

Чим відрізняється цукіні від кабачка

Цукіні росте кущем, а стебла кабачка стеляться по землі. Цукіні – культура більш вибаглива: любить вологу та сонце. Кабачок добре переносить коливання температур і може зростати навіть серед бур’янів. Форма плода у цукіні більш правильна, пряма, росте переважно у довжину і практично не розширюється. Кабачок може рости до значних розмірів і мати досить товсту форму.

Колір листя та плодів цукіні дуже насиченого зеленого кольору, іноді з візерунком.

Жовті цукіні мають також яскраве забарвлення. У плодах кабачків більше насіння і вони швидше «старіють» – шкірка стає твердою, а м’якуш – рихлим. У цукіні багато мінеральних речовин: кальцій, натрій, магній, фосфор, залізо, але найбільше калію. Також цукіні багатий на вітаміни А, С, Е, РР, В. тому цей овоч часто присутній у дієтичному та здоровому харчуванні, а також у харчуванні дітей. Крім того, цукіні досить смачний, щоб його їсти у сирому вигляді. Кабачок потребує термічної обробки, його смажать, тушкують, консервують.

Читайте також: Зворушливий рецепт салату на зиму кабачки по-корейськи: готуйте більше, щоб усім вистачило

Обидва овочі низькокалорійні та корисні. Вони позитивно впливають на роботу травного тракту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні