Четвер, 12 Вересня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні запустять нову програму допомоги для ВПО: хто може нею скористатися

В Україні запустять нову програму допомоги для ВПО: хто може нею скористатися

Этот материал также доступен на русском языке
Частина внутрішньо переміщених осіб зможуть скористатися новою програмою допомоги для ВПО за принципом "гроші ходять за людиною".

В Україні стартує новий проєкт, спрямований на підтримку внутрішньо переміщених людей похилого віку та людей з інвалідністю.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Раніше ми розповідали, як зміниться порядок виплати допомоги на проживання для ВПО у 2025 році.

За допомогою проєкту хочуть запровадити принцип “гроші ходять за людиною” при наданні соціальних послуг стаціонарного догляду та підтриманого проживання. Це дозволить людям, які евакуювалися із зони бойових дій, отримувати необхідну соціальну допомогу та підтримку незалежно від місця фактичного проживання.

Таким чином процедуру отримання послуги максимально спростили.

Щоб отримати допомогу, людині достатньо подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання чи звернення. Після цього потрібно укласти договір із представником соціальних послуг — і Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю переказуватиме державну допомогу безпосередньо на банківську картку отримувача послуг.

Такий підхід дозволить розширити програму допомоги та залучити більше як комунальних, так і недержавних постачальників соціальних послуг. У свою чергу це збільшить кількість доступних послуг та підвищить їхню якість.

Одержувачі соцпослуг зможуть самостійно обирати постачальника, що підвищить конкуренцію та, відповідно, якістьо бслуговування.

На реалізацію проєкту у 2024 році вже передбачено понад 366,8 мільйона гривень. Така сума дозволить забезпечити соціальними послугами понад 2300 осіб.

Крім того, Мінсоцполітики планує залучати міжнародних партнерів для додаткової підтримки, зокрема щодо облаштування житла для надання послуг.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні