“Київський торт” — це легендарний десерт, відомий далеко за межами України. Готувати його довго, проте сьогодні ми пропонуємо скуштувати спрощений рецепт. Вам навіть не знадобиться духовка. А його смак – ну просто смакота. Переконайтеся в цьому самі!
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- Безе — 400 г
- Вершкове масло 73% — 200 г
- Згущене молоко — 440 г
- Волоські горіхи — на свій смак
Приготування:
- Вершкове масло і згущене молоко витримайте при кімнатній температурі близько години, щоб вони стали м’якими.
- На м’яке масло вилийте згущене молоко і ретельно розмішайте. Не збивайте — просто доведіть масу до однорідної суміші. Якщо хочете, можете додати трохи коньяку.
- Форму для торта застеліть харчовою поліетиленовою плівкою так, щоб вона звисала через край.
- Викладіть одним щільним шаром ціле безе та заповніть порожнини наламаними шматочками. Вилийте половину крему та розрівняйте все.
- Викладіть другий шар безе, також заповнюючи всі порожнини. Залийте кремом, що залишився, і розрівняйте все.
- Трохи струсіть форму з боку на бік, щоб крем рівномірно розподілився між безе.
- Накрийте торт чистим поліетиленовим пакетом і руками рівномірно утрамбуйте масу.
- Поставте торт в холодильник не менше ніж на 2 години.
- Дістаньте застиглий торт з холодильника, викладіть на блюдо, зніміть поліетилен, посипте подрібненими горіхами.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)
Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)