П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСерпень — чудовий час для цієї оригінальної страви з кабачків

Серпень — чудовий час для цієї оригінальної страви з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачок – корисний овоч, який у перший тиждень радує невеликими плодами. Однак незабаром він починає стрімко рости, перетворюючись майже на гіганта — молоді кабачки просто не встигаєш зривати, а на кущі їх з'являється одразу кілька. Терміново треба робити цю смачну страву.

Раніше ми давали рецепт кабачків з фаршем.

Спробуйте приготувати човники з кабачків із м’ясною начинкою.

Інгредієнти:

  • кабачки (цукіні) – 3 шт.;
  • м’ясний фарш (свинина з яловичиною, курка, індичка) — 500 г;
  • ріпчаста цибуля — 3-4 шт.;
  • часник — 1 середня головка;
  • твердий сир – 50 г;
  • помідори – 3 шт.;
  • зелень (петрушка, базилік);
  • оливкова або рослинна олія;
  • сіль та мелений перець.

Приготування:

  1. Вимийте і розріжте вздовж три середні кабачки (краще цукіні, тому що їх шкірка м’якіша) на дві половинки. Видаліть м’якоть ложкою, залишаючи бортики товщиною 8-10 мм. М’якуш залиште — він ще знадобиться.
  2. Змастіть лист маслом і викладіть половинки кабачків зрізом вниз. Запікайте 15 хвилин при 180 °C. Потім вийміть їх, переверніть, щоб вони стали м’якими та на зрізі.
  3. Для начинки очистіть і дрібно поріжте цибулю, часник і м’якоть кабачків. Обсмажте цибулю та часник на розігрітій сковороді з оливковою (або рослинною) олією близько 4 хвилин. Потім треба додати порізану м’якоть кабачків і смажте ще 5-7 хвилин, поки сік не випарується. Перекладіть суміш у тарілку.
  4. У тій же сковороді обсмажте фарш до готовності. Потім змішайте його з кабачковою м’якоттю та рубаною зеленню.
  5. Натертий на великій тертці сир поки залиште осторонь.
  6. Посоліть половинки кабачків, наповніть начинкою і викладіть на деко.
  7. Прикрасьте кружечками томатів, додайте трохи солі, перцю, і, якщо хочете, капніть майонезу для краси.
  8. Запікайте 30 хвилин при 180°C. Потім вийміть, посипте тертим сиром і поверніть на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Готові човники посипте зеленню та подавайте до столу.

А ще ми рекомендуємо приготувати кілька оригінальних страв із кабачків:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні