Ця ягода містить антиоксидант лікопін, вітаміни С і А, які захищають клітини та підтримують імунну систему. Він покращує кровообіг і здоров’я серця.
Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.
Кавунове варення
Варення зберігає природний освіжаючий смак і аромат кавуна, воно виходить корисним, некалорійним та має приємний фруктовий смак.
Інгредієнти
Мʼякоть кавуна — 1 кілограм, цукор — 700 грамів, лимон — 1 штука, вода — 1 склянка, ванільний цукор — за бажанням (1 чайна ложка).
Приготування
- Мʼякоть кавуна очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними шматочками.
- У каструлі зʼєднати цукор і воду, довести до кипіння, помішуючи до повного розчинення цукру.
- У гарячий сироп додати шматочки кавунової мʼякоті. Перемішати і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь до мінімуму і варити варення, періодично помішуючи, 45-60 хвилин, поки шматочки кавуна не стануть прозорими, а сироп не загусне.
- Лимон нарізати тонкими шматочками, видалити кісточки і додати у варення за 10-15 хвилин до закінчення варіння.
- Якщо використовуєте ванільний цукор, додати його наприкінці варіння.
Перевірити готовність варення, капнувши трохи на блюдце і залишивши остигати. Якщо крапля не розтікається, варення готове.
Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках, закрийте кришками і дайте охолонути.
Читайте також: