Італійці також люблять готувати ліниві вареники. Щоправда, без сиру, і називаються вони ньоккі. Це проста в приготуванні страва, яку можна подавати як основну, а також гарнір. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати легендарний торт “Мурашник” за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- картопля — 3-4 шт.;
- куряче яйце — 1 шт.;
- борошно — 150 г;
- твердий сир — для посипання;
- зелень — за смаком;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Зваріть картоплю у мундирі. Очистіть від шкірки і розімніть вилкою або натріть на тертці.
- Додайте до картоплі сіль, перець та яйце.
- Поступово підсипайте борошно кілька прийомів.
- Замісити тісто. Воно має вийти однорідним та м’яким.
- Скачайте з тіста 3-4 ковбаски і розріжте їх на шматочки завдовжки 3-4 см. Обваліть шматочки в борошні. Щоб зробити рифлення на тісті, притисніть до нього виделку або розкотіть на спеціальній дошці.
- Висипте ньоккі в киплячу воду і варіть трохи більше 3 хвилин, періодично помішуючи.
- Посипте ваші ліниві вареники тертим сиром та дрібно нарізаною зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)
Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)