Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВся правда про зелений чай: як напій впливає на наше здоров'я і...

Вся правда про зелений чай: як напій впливає на наше здоров’я і кому його не можна вживати

Этот материал также доступен на русском языке
Зелений чай має репутацію особливо корисного напою. Його вживають і гарячим, і холодним, додаючи до раціону здорового харчування. Але чи справді зелений чай має тільки переваги? Чи всім його можна вживати?

Зелений чай – це такий вид чаю, який досягається певною обробкою чайного листя. Їх спочатку зав’ялюють, потім підсушують, скручують і досушують до готовності.

Раніше ми розповідали, що корисніше зелений чай або кава.

Якщо технологія передбачає, то ще й подрібнюють. Важливе завдання для виробництва зеленого чаю – зберегти його природні біологічно активні речовини.

Фахівці стверджують, що вживання зеленого чаю позитивно впливає на роботу мозку та судин, уповільнює старіння, береже від набору зайвої ваги, запобігає діабету.

Кому не можна пити зелений чай

Хоча зелений чай містить майже вдвічі менше кофеїну, ніж чорний, проте міцний напій у великих кількостях може негативно впливати на роботу серця та стимулювати надмірне виділення шлункового соку. Також зелений чай не рекомендується вживати людям, які страждають від закрепів.

Читайте також: Чи можна пити чай при підвищеному тиску ?

Цей напій також не варто пити при високій температурі тіла, адже теофілін у його складі ще більше її підвищуватиме.

Чим відрізняється зелений чай від чорного

Обидва продукти готуються з однакового чайного листя. Проте технологія виробництва відрізняється. Для чорного чаю листя окислюють до 50%, так одержують сильноферментований чай. Ступінь окислення чайного листя для зеленого чаю не перевищує 12%, а у деяких сортах становить навіть 3%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні