Губки виготовлені з м’якого пористого матеріалу, який добре вбирає воду та утримує її. Пори та мікротріщини кухонної губки дозволяють їй добре спінювати мийний засіб. Чим щільніший матеріал – тим більше піни утвориться, а мийного засобу зекономиться.
Раніше ми розповідали, для чого при пранні класти в барабан губку для миття посуду.
Поролонові губки є універсальними. Ними можна мити посуд з будь-якого матеріалу. Також вони чудово підійдуть для миття техніки і більшості поверхонь на кухні.
Чому потрібно міняти губку для миття посуду раз на тиждень
У теплому і вологому середовищі кухонної губки бактерії почуваються, як у раю. Тож миючи чашку можна такою губкою ще більше її забруднити. Такий бруд не помітний, проте дуже шкідливий.
Журналі Scientific Reports опублікував результати дослідження, яке провели в Німеччині. Воно свідчить, що обробка окропом і пропарювання губки для посуду в мікрохвильовці не позбавляє від 100% бактерій. Тому навіть, якщо ви послуговуєтеся такими способами очищення губки, її не варто використовувати більше одного тижня. Коли цей термін минув – замініть поролонову губку. Якщо ж її вигляд або запах вам не подобається раніше – варто таку річ відправити у смітник, не чекаючи семи днів.