П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниНіколи не користуйтеся кухонною губкою для миття посуду довше за цей термін...

Ніколи не користуйтеся кухонною губкою для миття посуду довше за цей термін – небезпечно для здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Поролонова губка для миття посуду стала постійною помічницею господинь на кухні. Різної структури та різноманітних кольорів кухонні губки допомагають помити посуд і навести лад. Але іноді господині не замислюються, скільки шкоди може принести маленька губка, якщо її вчасно не замінити.

Губки виготовлені з м’якого пористого матеріалу, який добре вбирає воду та утримує її. Пори та мікротріщини кухонної губки дозволяють їй добре спінювати мийний засіб. Чим щільніший матеріал – тим більше піни утвориться, а мийного засобу зекономиться.

Раніше ми розповідали, для чого при пранні класти в барабан губку для миття посуду.

Поролонові губки є універсальними. Ними можна мити посуд з будь-якого матеріалу. Також вони чудово підійдуть для миття техніки і більшості поверхонь на кухні.

Чому потрібно міняти губку для миття посуду раз на тиждень

У теплому і вологому середовищі кухонної губки бактерії почуваються, як у раю. Тож миючи чашку можна такою губкою ще більше її забруднити. Такий бруд не помітний, проте дуже шкідливий.

Журналі Scientific Reports опублікував результати дослідження, яке провели в Німеччині. Воно свідчить, що обробка окропом і пропарювання губки для посуду в мікрохвильовці не позбавляє від 100% бактерій. Тому навіть, якщо ви послуговуєтеся такими способами очищення губки, її не варто використовувати більше одного тижня. Коли цей термін минув – замініть поролонову губку. Якщо ж її вигляд або запах вам не подобається раніше – варто таку річ відправити у смітник, не чекаючи семи днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні