Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниКому категорично не можна їсти кавуни

Кому категорично не можна їсти кавуни

Этот материал также доступен на русском языке
Лікарі вважають, що в помірній кількості вживання стиглих кавунів практично нешкідливе: якщо їсти кавун щодня, краще обмежуватися 250-300 грамами. Однак є категорія людей, яким доводиться взагалі відмовлятися від соковитої літньої смакоти.

Кому не можна їсти кавуни?

Незважаючи на очевидну користь, при деяких захворюваннях кавун вживати категорично заборонено. Наприклад, тим, хто страждає на порушення відтоку сечі або у кого в організмі є камені великих розмірів. Під впливом кавунового соку вони можуть рушити з місця, що може призвести до сильного нападу кольок.

Також кавун протипоказаний при колітах і проносах, його небажано їсти людям із захворюваннями серцево-судинної системи, які страждають на затримку рідини в організмі.

Крім того, багато хто любить їсти кавун з хлібом, проте дієтологи не схвалюють таку харчову поведінку. Це може спричинити гострий панкреатит, захворювання підшлункової залози, метеоризм та діарею, а також призвести до утворення каменів.

Особливо небажано заїдати кавун чорним хлібом – це може спричинити загострення хвороб шлунка або дванадцятипалої кишки.

Цю ягоду не можна їсти перед їдою або відразу після неї, оскільки можливими є проблеми з травленням. Щоб цього не сталося, ласувати кавуном можна за дві години до або через дві години після їди і окремо від інших продуктів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні