Піца з баклажанами
Інгредієнти
Борошно — 350 грамів, сіль — дрібка, сода — 1 чайна ложка, лимонний сік — 2 чайні ложки, вода — 200 мілілітрів, олія — 4 столові ложки, базилік — 20 грамів, помідори — 2 штуки, баклажан — 1 штука, твердий сир — 50 грамів, цибуля — 1 штука, сушений базилік, орегано — за смаком.
Приготування
- З’єднати просіяне борошно, сіль і соду, попередньо погашену лимонним соком.
- Поступово влити холодну воду, перемішати все руками.
- Посипати стіл борошном і вимісити тісто.
- Розкачати заготовку тонким шаром, викласти на застелене пергаментом деко і змастити олією.
- Очистити помідори від шкірки та подрібнити блендером.
- Розподілити томатне пюре по тісту і посипати листям базиліка.
- Половину баклажана нарізати пластинками, другу – дрібними кубиками.
- Цибулю нарізати кільцями.
- Викласти овочі на піцу.
- Потім змастити усе рослинною олією і посолити за смаком. Зверху посипати тертим сиром.
- Приправити корж сушеними травами і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Вам буде корисно: