Сезон кабачків ще не закінчився і час використовувати всі можливі рецепти для приготування найрізноманітніших страв з цього овочу. Сьогодні пропонуємо спекти кабачковий пиріг з “невидимого” тіста. Річ у тому, що тіста в цьому пирі настільки мало, що його зовсім не видно. Страва вийде дуже смачною, ситною, корисною і низькокалорійною.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні пишні оладки на дріжджах.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 30 г
- Молоко – 100 мл
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 150 г (1 склянка ємністю 250 мл)
- Розпушувач – 5 г
- Кабачки – 700-800 г
- Сир твердий – 100 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Петрушка свіжа – 4-5 г
- Сіль за смаком
Приготування:
- Вершкове масло розтопіть, а потім злегка остудіть.
- Просійте борошно з розпушувачем та перемішайте.
- У мисці з’єднайте яйця, масло та молоко, посоліть і збийте до однорідності.
- Всипте борошняну суміш і збийте тісто до однорідності.
- На дрібній тертці натріть сир. Часник очистіть та пропустіть через прес.
- Петрушку подрібніть ножем.
- Сир, петрушку та часник додайте в тісто, перемішайте.
- Кабачки промийте і наріжте тонкими кружальцями.
- Викладіть кабачки в тісто і добре перемішайте все.
- Форму для запікання застелите пергаментним папером або килимком для випікання і викладіть туди тісто.
- Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)
Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)