Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 10 серпня — чому сьогодні краще не одружуватися

Свята та народні прикмети 10 серпня — чому сьогодні краще не одружуватися

Этот материал также доступен на русском языке
10 серпня святкують Всесвітній день лева, Міжнародний день біодизеля, День фізкультурника. Віруючі вшановують пам'ять святого мученика Лаврентія, архідиякона.

10 серпня – яке свято відзначають в Україні

10 серпня проводиться Всесвітній день лева. Король джунглів живе лише на луках і рівнинах. Леви – одні з найсильніших і сміливіших кішок. Всесвітній день лева, що відзначається щорічно 10 серпня, присвячений збереженню левів та поширенню цікавих фактів про левів. Він був ініційований Дереком та Беверлі Жубером у 2013 році. Незважаючи на те, що ці тварини – символ сили та величі, вони потребують нашого захисту. Через настання цивілізації мисливські території диких звірів скорочуються і зменшується кількість представників цього виду. В даний час у дикій природі леви збереглися в національних парках Африки та Північно-Західної Індії. І залишилося лише менше 20 тисяч особин.

Святкування Дня фізкультурника було другої суботи серпня. В Україні відзначається у другу суботу вересня та називається День фізичної культури та спорту. Свято виникло у 80-х роках у СРСР. Святкові заходи присвячені спорту та популяризують фізичну культуру. Затребуваність та популярність спорту повністю виправдана. Адже спорт, це не лише самоорганізація та дисципліна, здоров’я та молодість, елемент культури та стиль життя – це саме життя, рух уперед!

Також 10 серпня – Міжнародний день біодизеля. 1893 року німецький інженер і винахідник Рудольф Дизель продемонстрував двигун, який працював на паливі з арахісової олії. Тоді ця ідея так і залишилася лише на рівні експерименту. Але з роками тема виробництва екологічного палива набувала все більшої популярності.

Зараз біодизель виготовляють із касторової, кокосової та пальмової олії, бобів сої, насіння ріпаку. Також для його виробництва використовують тваринний та риб’ячий жир. Але найперспективнішим видом екологічного палива є водорості.

Нормативно виготовлення біопалива затверджено у 48 країнах світу.

10 серпня – яке церковне свято

10 серпня (23 за старим стилем) Церква святкує пам’ять святого мученика архідиякона Лаврентія. Він був родом з Іспанії і з дитинства виховувався в християнській вірі. Виріс він у Римі, де й вступив на шлях служіння Богу, ставши архідияконом при римському папі Сіксті. Св. Лаврентій безстрашно сповідав Христа і своєю мужністю осоромив мучителів, прийнявши від Господа світлий вінець за свій подвиг.

Прикмети 10 серпня

  • Багато роси – день буде сонячним.
  • Вранці туман по воді стелиться – на хорошу погоду.
  • Дощ без вітру – до негоди.
  • Хмари пливуть високо – до сухої та ясної погоди.

Що не можна робити 10 серпня

Грати весілля буде складно протриматися разом до старості.

Змінюватися чимось. Інакше така річ зіпсується чи пропаде. З цієї ж причини не варто брати і давати гроші в борг.

У цей день люди уникали будь-яких покупок. Вважалося, що все, що буде куплено 10 серпня, довго не прослужить.

Вас також можуть зацікавити новини:

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні