Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНатуральний та дуже смачний: кетчуп на зиму з помідорами та яблуками

Натуральний та дуже смачний: кетчуп на зиму з помідорами та яблуками

Этот материал также доступен на русском языке
Кетчуп – один із улюблених соусів. Його подають до різних страв, їдять цілий рік у чистому вигляді або заготовляють на зиму.

Раніше ми писали про те, як приготувати в духовці кабачкову піцу.
Сьогодні пропонуємо дуже простий рецепт домашнього кетчупу з помідорів та яблук. У ньому немає консервантів, загусників та добавок. А смак ви можете контролювати виходячи зі своїх уподобань.

Інгредієнти:

  • помідори – 1,5 кг.;
  • яблука – 250 гр.;
  • ріпчаста цибуля – 125 гр.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 0,5-1 ст. л.;
  • чорний та червоний мелений перець – по 0,5-1 ст. л.

Приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевину та нарізати шматочками. Все це скласти у каструлю. Туди ж нарізати цибулю.
  2. Зрілі томати помийте і наріжте шматочками. Перемішайте з цибулею та яблуками, накрийте кришкою каструлю та поставте варитися на середній вогонь.
  3. Варити періодично помішуючи близько 20 – 25 хвилин.
  4. За допомогою занурювального блендера подрібніть проварені овочі до однорідної маси.
  5. Далі подрібнену масу поставте варитись на повільний вогонь, час від часу перемішуючи його. Час приготування 1 – 1,5 години (залежно від отримання бажаної густоти).
  6. Коли соус загусне, додайте сіль, чорний та червоний мелений перець, цукор. Перемішайте.
  7. Після додавання спецій проваріть кетчуп, помішуючи ще близько 15 хвилин.
    Розлийте чистими, попередньо прокип’яченими над парою, банками і закатайте.

Вдалої консервації!

Вас також можуть зацікавити новини:

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні