Тісто на цей пиріг готується за особливим рецептом, тому можна сказати, що воно із секретом. У тісто потрібно додати сир, саме він зробить пиріг ще смачнішим і рихлішим, ні вершкове масло, ні рослинна олія не знадобиться.
Раніше ми розповідали, як приготувати Шарлотку за традиційним рецептом.
Інгредієнти:
- сир 2-5% – 200 г;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 150 г;
- великі яблука (з кислинкою) – 2-3 шт.;
- борошно – 200 г;
- сметана 15% – 3 столові ложки;
- розпушувач – одна упаковка;
- щіпка солі.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, вбийте яйця, всипте цукор збийте до піни міксером.
- Додайте сир, сметану та сіль. Перемішайте.
- Всипте борошно та розпушувач, знову перемішайте.
- Форму для запікання змастіть маслом і викладіть тісто акуратно ложкою, розподіливши по всій формі.
- Яблука почистіть від шкірки та насіннєвої камери, наріжте на часточки і викладіть зверху на тісто.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.