Надати форму рулету допоможе звичайна пластикова пляшка. Щодо м’яса, то можна брати будь-які частини курки, крім крилець. Підійдуть, гомілки, ціни на які бюджетніші, ніж, наприклад, на стегенця.
Раніше ми розповідали, як приготувати сальтисон у пляшці.
Інгредієнти:
- 1 кг курятини;
- 20-25 г желатину;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 ст. ложка сухого часнику;
- 1 ст. ложка солі;
- перець чорний – до смаку.
Приготування:
- Курятину відправте в каструлю з водою, додайте цибулю, моркву, всипте сіль. Варіть до повної готовності та не забувайте знімати піну.
- Наберіть 100 мл бульйону і розведіть у ньому желатин.
- Дістаньте готову курку, дайте їй трохи охолонути і відокремте м’ясо від кісток. Шкіру теж можна викинути або згодувати домашнім улюбленцям.
- В 200 мл бульйону влийте бульйон з желатином, посоліть, поперчіть і додайте часник.
- Моркву, що варилася в бульйоні, наріжте кубиками.
- Візьміть пластикову пляшку, відріжте в неї шийку, викладіть у неї м’ясо, чергуючи з морквою і залийте бульйоном з желатином та спеціями.
- Після цього рулет потрібно відправити в холодильник на 5-6 годин, щоб він схопився.
- Після цього розріжте пляшку і витягніть готовий рулет. Залишилося тільки нарізати рулет порціями та насолоджуватися його смаком.
До речі, якщо ви любите свіжий аромат часнику, замість сухого можна додати 2-3 зубчики свіжого, тільки його потрібно подрібнити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Цей рулет смачніший за ковбасу – готується із звичайнісіньких інгредієнтів: всі проситимуть рецепт
Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)