Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЦі три продукти обов'язково повинні бути у вашому раціоні – користь неймовірна

Ці три продукти обов’язково повинні бути у вашому раціоні – користь неймовірна

Этот материал также доступен на русском языке
Паспортний вік змінити не можна, але продовжити молодість організму варто спробувати. Вчені назвали три продукти, які допоможуть відтермінувати старіння.

Полуниця знищує «клітини старості»

Смачна літня ягода, з якої традиційно ми починаємо сезон свіжих смаколиків, має надзвичайно позитивний вплив на людський організм.

Раніше ми розповідали про найкращі продукти для суглобів.

Полуниця містить антиоксидантну сполуку – фізетин. Вчені припускають, що дана сполука здатна знищувати «клітини старості». Йдеться про такі клітини, які ще не відмерла, аде вже не розвиваються і не діляться. Їхнє скупчення може призвести до запалення і пошкодження навколишній здорових клітин. Це, у свою чергу, провокує ряд захворювань.

Протиракова дія броколі

Брокколі містить сполуку сульфорафан, яка має антибактеріальний та протираковий ефект. Ця речовина активує роботу понад 200 генів. Це допомагає захистити організм людини від негативних факторів, які можуть спричинити онкологічні захворювання. Паростки броколі також попереджають розвиток цукрового діабету та виразки шлунка.

Гранат продовжує життя

Цей фрукт покращує здоров’я серця та підсилює витривалість. Компоненти граната можуть уповільнити розвиток атеросклерозу, коли на стінках судин з’являються холестеринові відкладення (бляшки). Таким чином ядра граната покращують кровообіг та живлення різних органів. Гранатові шкірки позитивно впливають на печінку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні