Цей торт точно сподобається, для його приготування не потрібна духовка, достатньо плити і сковороди.
Раніше ми розповідали, як приготувати Наполеон за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст. ложки;
- Крохмаль – 4 ст. ложки;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Молоко – 300 мл;
- Вода – 250 мл;
- сіль, цукор – за смаком;
- Рослинна олія – 1 ст. ложка.
Для крему:
- Жовток – 4 шт.;
- Цукор – 1 склянка;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Кукурудзяний крохмаль – 40 г;
- Молоко – 500 г.
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйце, молоко та воду, додайте трохи солі та цукру.
- Всипте крохмаль і борошно і ретельно розмішайте тісто, щоб не було грудочок, можна це зробити міксером або звичайним віночком.
- Влийте соняшникову олію в тісто, щоб воно не прилипало до сковороди.
- Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і випікайте млинці. Якщо такої сковороди немає, то змастіть олією або вершковим маслом.
- Млинці смажте по 2 хвилини з кожного боку.
- Коли млинці будуть готові, можна братися за приготування крему.
- У сотейник або каструлю відправте жовтки, цукор, ванільний цукор, крохмаль, збийте до однорідності та піни. Влийте молоко, розмішайте. Поставте на вогонь і варіть до загусання.
- Дайте крему та млинцям охолонути і приступайте до змащування торта.
- Щоб торт добре просочився, відправте його в холодильник на годину.
Якщо ви хочете, щоб торт був шоколадним, то в тісто для млинців можна додати 2 столові ложки какао. Можна додати в торт свіжі ягоди, тоді його смак буде ще смачнішим.
Вас також можуть зацікавити новини:
Бомбічний шоколадний торт з підручних продуктів до Міжнародного дня торта
Щоб вам обов’язково відповіли: як пенсіонеру правильно звернутися до Пенсійного фонду (відео)