Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаДоведеться платити більше: комунальники звернулися до споживачів, у чиїх будинках встановлені лічильники

Доведеться платити більше: комунальники звернулися до споживачів, у чиїх будинках встановлені лічильники

Этот материал также доступен на русском языке
Переплат за комунальні послуги не уникнути, якщо вчасно не пройти важливу процедуру. Стосується всіх власників будинків зі встановленими лічильниками.

Повірка лічильників є обов’язковою процедурою для всіх власників будинків, де вони встановлені. Якщо не пройти вчасно, показання лічильників вважатимуть недійсними, а суми у платіжках значно зростуть.

Про це нагадали в комунальному концерні “Центр комунального сервісу”.

Раніше ми розповідали, коли в Україні може підвищити тариф на електроенергію.

Чому потрібно здійснювати повірку лічильників

Своєчасна повірка квартирних лічильників дозволяє встановити їхню справність та правильне нарахування споживаних обсягів комунальних послуг. У разі виявлення несправності — вчасно вжити заходів.

Якщо вчасно не виконати повірку лічильника, його можуть зняти з абонентського обліку, і постачальники послуг не зможуть використовувати показання для нарахувань. Нарахування будуть проводитися за показаннями загальнобудинкового лічильника, а у разі його відсутності – за нормою. Це означає, що суми у платіжках можуть значно зрости.

Як здійснити повірку лічильника

Для повірки лічильника сам споживач повинен звернутися на водоканал, в обленерго або спеціальні служби, які надають такі послуги. Зробити це потрібно у встановлені терміни. За перевірку лічильників споживач також має сплатити самостійно.

Після метрологічної повірки приладів обліку води та тепла споживач повинен обов’язково передати інформацію до обленерго та теплоенерго.

При цьому необхідно надати скан-копії таких документів:

  • свідоцтва про проходження повірки;
  • протоколу повірки/акту виконаних робіт з перевірки лічильника, якщо перевірка проводилася на місці без демонтажу лічильника;
  • актів демонтажу та монтажу лічильника;
  • актів опломбування та розпломбування, якщо повірка проводилася з демонтажем;
  • фото лічильників станом на дату звернення та вказати адресу проживання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Допомога українцям до 3 тисяч гривень – встигніть подати заявку до 1 серпня (відео)

Зробити ставку, як у казино: у яких випадках пенсіонеру вигідно купувати страховий стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні