Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 20 липня: чому цей день особливий

Свята та прикмети 20 липня: чому цей день особливий

Этот материал также доступен на русском языке
20 липня святкують Міжнародний день шахів, Міжнародний день торта та День освоєння космосу. Цього дня православні християни вшановують пам'ять святого пророка Іллі. Вважається, що у цей день не можна сваритися та лихословити.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати неймовірно смачний торт без розкочування коржів за 30 хвилин.

20 липня – яке свято відзначають в Україні та світі

День освоєння космосу 20 липня в Україні та світі відзначають День освоєння космосу. Ця дата приурочена до річниці першої пілотованої місії на Місяць. 20 липня 1969 року американські астронавти Ніл Армстронг та Базз Олдрін першими ступили на поверхню Місяця. Цей день також надихає та заохочує молодь до кар’єри в галузі космічних наук та досліджень.

20 липня – радісний день для ласунів, оскільки відзначається Міжнародний день торта. Це свято символізує радість, солодощі та творчість, поєднуючи людей різних країн та культур. Ідея свята виникла завдяки спільноті кондитерів, які вирішили вшанувати свою професію та наголосити на важливості тортів у житті людини. Свято відзначається щороку 20 липня. Воно вже стало популярним серед широкої аудиторії, адже кожен із нас хоча б раз на рік насолоджується тортом, святкуючи день народження чи інші важливі події.

У світі існує безліч рецептів тортів, від класичних шоколадних до екзотичних із тропічними фруктами. Кожна країна має свої унікальні рецепти, що передаються з покоління до покоління.

20 липня також відзначається Міжнародний день шахів, який було започатковано 20 липня 1966 року з ініціативи Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ). Саме 20 липня 1924 року в Парижі було засновано цю організацію.

20 липня – яке церковне свято 2024

20 липня у церковному календарі – день пам’яті святого пророка Іллі. Ім’я Ілля означає “фортецю Господню”. Він народився близько 900 років до Різдва Христового і змалку присвятив себе Богу, жив у пустелі, молився і постив. Ілля виступав проти ідолопоклонства та закликав людей повірити в Єдиного Бога. За Біблією він був піднесений на небо у вогняній колісниці, що стало символом безсмертя та безпосереднього зв’язку з Богом.

Що можна робити 20 липня 2024

  • Відвідайте храм, щоб помолитися пророку Іллі та попросити його про допомогу у різних справах.
  • Цього дня прийнято збиратися разом та веселитися, тому гостей не можна проганяти.

Що не можна робити 20 липня

  • Забороняється працювати на полі та на городі.
  • Не можна відмовляти у допомозі.
  • Не слід сваритися та лихословити.
  • Головна заборона пов’язана з купанням, оскільки вважається, що у водоймах з’являється нечисть, яка може стягнути людину на дно.

Народні прикмети та традиції на 20 липня 2024

Наші пращури вірили у безліч прикмет на цей день:

  • Почути грім – до відсутності дощу найближчим часом.
  • Злива – до багатьох пожеж наступного року.
  • Спекотна погода – до сухої осені.
  • Багато комарів – до хорошого сухого дня.
  • У дохристиянські часи цей день вважався днем ​​Перуна, покровителя блискавок та грому. Наприкінці липня часто бувають грозові дощі, і цю воду вважали цілющою, вмиваючись нею від різноманітних хвороб.

Іменинники 20 липня

Олександр, Олексій, Опанас, Георгій, Юхим, Іван, Ілля, Костянтин, Микола, Петро, ​​Сергій, Тихін, Федір.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні