Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДачаВітамінну зелень петрушки зрізатимете до самих морозів – секрет у правильній обрізці

Вітамінну зелень петрушки зрізатимете до самих морозів – секрет у правильній обрізці

Этот материал также доступен на русском языке
Петрушка - це один із найпопулярніших і корисних видів зелені, яку вирощують на своєму городі дачники. Вона має безліч корисних властивостей і вітамінів, що робить її незамінним компонентом у кулінарії. Щоб петрушка радувала вас соковитою зеленню до осені, необхідно правильно її обрізати.

Раніше ми розповідали, чим корисна петрушка.

Досвідчені овочівники поділилися порадами, як правильно доглядати петрушку, щоб вона залишалася свіжою та зеленою.

Перше правило – не скупіться. Не обрізайте петрушку дуже старанно, залиште трохи листочків на рослині. Таким чином, петрушка зможе швидше відновитися та продовжить рости.

Відривайте листя знизу. Починайте з обривання листя знизу стебла, тим самим дозволяючи петрушці розростатися нагору.

Регулярно обрізайте петрушку. Щоб петрушка не перетворилася на кущ із висохлих паличок, необхідно регулярно обрізати її, за необхідності.

Залишайте час відпочинку петрушці. Після рясного збирання врожаю залиште рослину відпочити – це дозволить їй відновити сили та повернутися до активного зростання.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете насолоджуватися свіжою та соковитою петрушкою до пізньої осені. А щоб рослина тішила вас довше, не забувайте удобрювати ґрунт, підтримувати оптимальну кількість вологи та не допускати перегріву коренів.

Пам’ятайте, що при частій обрізці петрушка краще росте, але в цій справі головне не перестаратися і не послабити рослину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні