Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаКомуналкаКабмін заборонив відключати електроенергію у деяких регіонах: хто потрапив до списків щасливчиків

Кабмін заборонив відключати електроенергію у деяких регіонах: хто потрапив до списків щасливчиків

Этот материал также доступен на русском языке
Другий місяць поспіль у країні застосовуються регулярні та тривалі відключення електроенергії. Вони проводяться у всіх областях. Але Кабмін прийняв рішення заборонити відключення світла.

Раніше ми повідомляли, що деяким українцям обмежать водопостачання.

На виїзному засіданні уряду у Запоріжжі прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про рішення заборонити відключення електроенергії для споживачів, які перебувають у населених пунктах у 20-кілометровій зоні від кордону з РФ та Білоруссю, а також поблизу лінії фронту. Ця заборона поширюється на всых без винятку споживачів.

Прем’єр-міністр підкреслив, що стан енергетичної системи є критично важливим для життя окремих регіонів та всієї країни.
Постійні обстріли та аномальна спека викликали дефіцит потужностей, через що “Укренерго” змушене було значно обмежувати споживачів.

«Ми розширюємо список об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. За підсумками обговорень із обласною владою уряд сьогодні уточнив цей перелік. Крім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, а також лікарень, відключення світла не торкатимуться населених пунктів та об’єктів, що знаходяться в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та за 20 кілометрів від лінії фронту», — зазначив Денис Шмигаль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні