Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.
Насипний яблучний пиріг інгредієнти:
- 1 кг яблук;
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка манки;
- 1 склянка цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі;
- 100-150 г вершкового масла.
Насипний пиріг з яблуками – приготування:
- В окремій мисці змішайте борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, розпушувач та сіль.
- Умовно розділіть цю масу на 4 рівні частини.
- Очистіть яблука від шкірки і натріть на великій тертці.
- Візьміть силіконову форму для випікання або звичайну форму застеліть пергаментом. Першим шаром викладіть суху суміш, другим – частину яблук, потім знову суху суміш та яблука. Останній шар має бути із сухої суміші.
- Зверху натріть вершкове масло і рівномірно його розподіліть по всій поверхні пирога.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин, все залежить від вашої духовки та діаметру форми для випікання, чим він менший, тим вище буде пиріг, а значить часу на його приготування піде більше.
- Дістаньте пиріг з форми, коли він вже трохи охолоне.