Раніше ми розповідали, як приготувати оладки на манці.
Цей рецепт дуже бюджетний, зате які смачні оладки виходять.
Інгредієнти:
- 250 мл. води,
- 8 г пресованих дріжджів або 3 г сухих,
- 2-3 ч. ложки цукру,
- 0,5 ч. ложки солі,
- 240 – 250 г борошна,
- Рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Підігрійте воду до 40 градусів Цельсія, всипте сіль, цукор та дріжджі, перемішайте все добре. Як тільки на поверхні з’являться невеликі бульбашки – дріжджі почнуть працювати, додайте просіяне борошно і замішайте тісто, воно повинно вийти густим.
- Накрийте тісто плівкою або рушником і відправте в тепле місце на 1 годину.
- Обомніть тісто за допомогою лопатки і відправте ще на 30 хвилин підходити, щоб оладки вийшли ще більш повітряні та високі.
- Розігрійте сковороду на досить сильному вогні, додайте олію і ложкою викладіть необхідну кількість тіста на сковороду, обсмажте з двох боків до золотистого кольору.