Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіколи не очищуйте екран мобільного телефону цими засобами – ремонт влетить у...

Ніколи не очищуйте екран мобільного телефону цими засобами – ремонт влетить у копієчку

Этот материал также доступен на русском языке
Смартфон – річ, яка дуже забруднюється, адже ми ним користуємося вдома і на роботі, в приміщенні і на вулиці. Ніхто не миє руки щоразу, як збирається скористатися телефоном. Тому логічно, що й сам прилад, і його екран потребують регулярного очищення. Але далеко не все, що потрапляє нам під руку, для цього годиться.

Раніше ми розповідали, як змінити тариф мобільного зв’язку на більш вигідний.

Спирт

Ця рідина здатна добре очистити поверхню, проте водночас спиртом можна нанести значну шкоду. Справа в тому, що цей засіб здатний роз’їдати захисне покриття і робити його більш чутливим до пошкоджень. Тому спеціалісти з ремонту телефонів не рекомендують використовувати спирт і спиртові серветки для очищення екрану смартфону. Антисептичні засоби також будуть шкідливі для приладу, тому ними можна користуватися у виключних випадках.

Засіб для миття скла

У переважній більшості засоби для миття скла містять спирт. Тож вони діятимуть на екран телефону так, як ми описували вище. Крім того, інші складники, які покликані відмити складні забруднення на вікнах та інших скляних поверхнях, також будуть надто агресивними для екрану смартфону.

Побутова хімія для кухні або санвузла

Сучасні засоби стають помічниками під час прибирання кухні і ванної кімнати. Вони чудово можуть впоратися із застарілим жиром, кіптявою, вапняним нальотом та іншими забрудненнями. Яким би брудним не здавався вам екран телефону, не можна для його очищення використовувати ці засоби. Можна пошкодити прилад настільки, що його ремонт влетить у добру копієчку.

Перекис водню

Аптечний 3% розчин використовують для відбілювання та дезінфекції. Звичайно, він швидко відмиє екран телефону. Проте після кількох таких операцій стане помітно, що екран став бруднитися ще більше, а працювати гірше. Вся справа у покритті – перекис його пошкоджує і робить більш крихким. У мініатюрні пори починає забиватися пил і шкірне сало.

Оцет

Для миття деяких поверхонь господині використовують розбавлений у воді оцет. Але це один із найгірших очисників, який можна придумати для протирання екрана телефону. Кислота дуже швидко може роз’їсти покриття та зробити його непридатним для використання.

Чим слід протирати екран телефону

Варіантів не багато – їх усього два. Для очищення екрану використовуйте або воду (найкраще – дистильовану) або спеціальні спреї для очищення електронних ґаджетів.

Засіб нанесіть на серветки для моніторів або безворсові ганчірки з мікрофібри. Можна придбати також вологі серветки для очищення електронних приладів. Для важкодоступних місць використовуйте вушні палички.

Фахівці з ремонту телефонів категорично забороняють протирати екран джинсовою тканиною. А паперовими рушниками чи серветками ефекту очищення досягнути не вдасться – переконують вони.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні